Miksi Wordpress? - Ten Digital
349142
page-template-default,page,page-id-349142,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,ten digital-child-ver-1.0.0,moose-ver-1.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Miksi WordPress?

Lyömätöntä web-julkaisua

Käytämme WordPressiä rakentaaksemme asiakkaillemme sivustoja, kauppoja ja
digitaalisia palvelukokonaisuuksia  jotka ovat esteettisiä, moderneja ja helppokäyttöisiä. WordPress on tämän päivä paras valinta laadukkaaseen webjulkaisuun.
”WordPress on moderni henkilökohtainen julkaisualusta. Sen painopisteinä ovat esteettisyys, web-standardit ja käytettävyys. WordPress on sekä ilmainen että samalla korvaamaton.
Käytä WordPressiä kun haluat julkaista sisältöä, etkä tapella julkaisujärjestelmäsi kanssa.”

Lainaus WordPress.org:n suomenkielisiltä sivuilta

 

 

Mikä WordPress on?

WordPressistä puhuttaessa voidaan käyttää sanaa ”standardi”. Jo viime vuonna kaikista maailman web-sivustoista, melkein 20% oli rakennettu WordPressin päälle. Syy on yksinkertainen, WordPress on helppokäyttöinen ja tehokas tapa rakentaa kotisivuja, globaaleilla standardeilla.

 

WordPress on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka tarkoittaa että se on ilmainen, eikä ohjelmistopäivityksistä laskuteta. WordPress on alunperin ollut bloggaus-softa, johon tarkoitukseen se on edelleenkin markkinoiden paras. Monet yhteisöt ja yksittäiset kehittäjät ovat kuitenkin vuosien varrella kehittäneet sitä myös enemmän sisällönhallintajärjestelmäksi. Se on tehnyt WordPressistä taipuisan myös tavalliseen webjulkaisemiseen. Lukuisat yritykset ja yhteisöt luottavat WordPressiin websivustojensa moottorina.

 

Sinä omistat WordPress-sivustosi

Koska WordPress on avointa lähdekoodia, sivustot jotka sen avulla julkaistaan eivät ole tekijäsidonnaisia. Ja päinvastoin kuin monen suomalaisen palveluntarjoajan kohdalla, kuten Kotisivukone, MyCashflow + monet isommat operaattorit, sivujen tilaaja ja omistaja myös omistaa sivunsa ja sisältönsä. Minkäänlaisia ”vuokra- tai lisenssikuluja” ei tällöin synny. Tiedot ja sisällön saa ulos koska tahansa, mikäli halutaan vaihtaa esim webhotellia tai siirtää sisältöjä uuteen toimintaan. Suljetuissa järjestelmissä tämä ei onnistu.

 

WordPress mahdollistaa sivustojen omistajalle sivujen itsepäivityksen. Ts. kaikki sisällöt joiden halutaan muuttuvan ovat muutettavissa hallintapaneelin kautta. Paneelin kautta voi myös luoda uusia sivuja ja sisältöjä. Tämä tekee WordPressistä erityisen voimallisen. Hallinta on täysin omistajan käsissä.

wp_res_300

Mihin WordPress taipuu?

WordPress sivustojen ulkoasutiedostoja kutsutaan ”Teemoiksi”. Teemat ovat täysin mobiiliyhteensopivaksi rakennettavia. Nykyään web-trafiikista n. 40-50 % tapahtuu mobiililaitteilla. Sivustot jotka eivät ole mobiilivalmiit, menettävät mahdollisesta trafiikista näinollen puolet.

 

WordPressin suurimpia hienouksia on laaja kehittäjäyhteisö joka on vuosien varrella kehittänyt WordPressiin kymmeniä tuhansia lisäosia eli plug-ineja. Nämä mahdollistavat monimutkaisia toimintoja helposti toteutettuna. Alla listausta siitä, mihin kaikkeen WordPress taipuu näiden lisäosien ansiosta, ts. mitä kaikkea WordPress-sivustoihin voidaan liittää:

 

Karttasovelluksia → Esim. siten että tunnistetaan mobiilikäyttäjän nykyinen sijainti, jolloin voidaan kertoa haluttujen lähimpien palvelujen sijainnit ja reitit niihin. Tai mitä tahansa sijaintitietoja joita halutaan jakaa kaikkien tai joidenkin kanssa.

 

Kalenterisovelluksia → Kalenterimerkintöihin voidaan upottaa myös sijaintitietoja, yhteystietoja ja tarkempia tapahtumatietoja. Tarvittaessa myös lipunmyyntitoimintoja etc.

 

Sisäisen viestinnän hallintavälineitä → Tietyt osiot sivustoista voidaan halutessa piilottaa muilta kävijöiltä. Näihin osiohin voi laittaa Ilmoitustauluja, pikaviestitoimintoja, varastonhallintaa etc. Kaikkea mikä soveltuu yrityksen sisäiseen viestintään.

 

Yhteisöpalveluita → Esim. Facebookin kaltaisia sivustoja, joissa on ”News feedejä”, ryhmiä, tapahtumajulkaisuja etc.

 

Valokuvagallerioita → Kuten myös video ja musiikkisoittimia.

 

SEO:ta parantavia lisäosia → Jotta sivustot löydetään Googlen avulla, WordPress on optimoitu SEO:n kannalta. Sitä varten on olemassa myös erillisiä lisäosia jotka turbo-buustaavat tätä.

Verkkokauppoja → WordPressin yksi voimallisimmista lisäosista on Woocommerce, verkkokauppasovellus, johon saadaan integroitua kaikki suomalaiset pankkikorttimaksutavat + luottokortit. Kauppa on erittäin helppokäyttöinen ja sisältää varastonhallintatyökaluja.

 

Kontaktilomakkeita → Näiden avulla voidaan luoda tilauslomakkeita, VIP-ohjelmia, työnhakulomakkeita etc.

 

Mahdollisuuksia on lukemattomia ja niistä voidaan valita käyttöön juuri ne ominaisuudet joita asiakas tarvitsee oman liiketoimintansa tai minkä tahansa tarpeen kannalta.

 

Valitse WordPress, jos haluat laatua, nopean julkaisun ja järkevää websisällön kehitystä pitkällä tähtäimellä. Ten Digital tekee WordPress-sivustoja juuri näillä kriteereillä.